At se er at skabe. Det ved vi fra kvantefysikken. En begivenhed er ikke SKET før den bliver SET. Helt bogstaveligt talt. Så magtfuld er vores evne til at se, at vi bogstaveligt talt skaber virkelighed når vi SER virkeligheden på nye måder – når vi SER hinanden i et nyt lys.

Worldstories er de historier vi har om verden. De er født ud af vor kultur, ud af vores underbevidsthed og ud af erfaringer fra talløse liv. Når man har arbejdet ind i sindets dyb og opdaget hvor mange lag af historier, vi alle rummer, så forstår man, hvorfor historier er så magtfulde, og hvorfor vi bliver magtfulde, når vi tillader os selv at fortælle de historier, vi bærer inden i – men ofte ikke vil stå helt ved.

Vi har alle historier vi holder af om os selv. Eller sider vi ikke kan fordrage. Og så har vi alle de historier, vi ikke er bevidste om, men som ikke desto mindre styrer vores liv, som havstrømme bærer skibe afsted mod deres destination – næsten umærkeligt.

Worldstory handler om at forstå dybden af historiernes magt, høre fra pionerer, som har loddet sindets dybde. Male, danse, skrive og synge dig ind i hjertets sandhed og give dig en lejlighed til at blive set og taget alvorligt, der hvor du måske tvivler aller mest på dig selv.

Sandheden er, at vi ikke kan se os selv. Derfor har vi brug for at spejle os i livet og i hinanden. Men den spejling, vi oftest får, er præget af angst for vores indre lys, eller af kommercielle interesser, som gerne vil fylde os med en følelse af utilstrækkelighed, så vi køber ting, vi dybest set ikke har brug for.

Worldstory Festival er unik, fordi tråde fra kunst, politik, ånd og videnskab her samles i en levende skabende ramme af menneskeligt nærvær og hjerterum. På Bjergager er vi vant til at se på ting, der normalt bliver ignoreret og gjort uvirkeligt af det omgivende samfund. Men de åndelige kræfter, der virker bag overfladen, er både virkelige og magtfulde, og menneskers største forbehold over for dem er som regel, at de i dette eller tidligere liv har misbrugt dem og derfor er panisk angste for at gentage fejlen.

Bjergager Solby er unik, fordi vi igennem ni år har arbejdet med skyggerne og fundet en vej igennem dem. Vejen består i at favne og rumme alt, hvad vi er, og samtidig erkende og acceptere vores delagtighed i alt det, vi ikke bryder os om i denne verden, og forstå, at der netop nu er en unik mulighed for at skabe en ny retning, en ny fortælling. Men vi kan kun gøre det i fællesskab.