Om Bjergager Solby

Rammen om festivallen – Bjergager Solby

Bjergager Solby i Odense har i ti år dannet centrum for forskning i vores sociale, åndelige og videnskabelige worldstories. Baseret på de indsigter, det har givet, ønsker vi på Bjergager at invitere en bredere kreds ind i en undersøgelse af, hvad vi som mennesker tror på og hvorfor.

BørnVed sværdet

Billede: Et af Bjergagers kraftsteder: Merlins Gate med Sandhedens sværd, fra venstre: Silke, Lucas, Silas, Lila, Rolf, Tea, Sabriella og Maia

Bjergager i Odense består i dag af fem længer og et hovedhus med i alt ca 2000 kvadratmeter under tag, hvortil kommer fire hektar jord i udkanten af Fyns formentlig bedst bevarede landsby Åsum.

Bjergager (www.bjergager.dk) har i mange år fungeret som et mini-bofællesskab. Men nu har vi taget et kvantespring og skabt en årlig Worldstory Festival, som kan fungere som en åndelig spydspids for nye samfundsidéer.

Visionen med Bjergager er at skabe et levefællesskab af mennesker, som ønsker åndelig udvikling og kreativ selvudfoldelse i nogle rammer, hvor der både er plads til voksne og børn, himmel og jord. Vi lægger ikke vægt på at være perfekte, men på at blive hele mennesker og give plads til at mærke det vi faktisk føler, og give plads til det vi faktisk tænker. Det kan lyde enkelt, men er udfordrende at leve i praksis. Udfordrende og fantastisk berigende.

På Bjergagers jorde har vi manifesteret en række kraftsteder. Det første var Merlins Gate (Sværdet i stenen) og sidste år skabte vi den største stencirkel bygget i Skandinavien i 1000 år, som symbol på jordens kraft og den glemte feminine visdom.

 

 

Kommende Events

  • Ingen events