Den globale krise

Hvori ligger hemmeligheden bag ægte frihed? Den ligger i at turde se virkeligheden som den faktisk er – og dermed erkende de valgmuligheder vi reelt har.

Tyranniet kommer denne gang snigende fra globale finanskræfter som tvinger individer, lokalsamfund og endog magtfulde nationer ud i et valg mellem pest eller kolera.

Vi står midt i en eksistentiel verdenskrise, hvor menneskeheden har nogle afgørende valg at træffe. Men den politiske debat, og de reelle valg vi som individer og samfund står overfor, forplumres oftest af blændværk, illusioner, særinteresser, der forfølger skjulte dagsordner, almindelig forvirring og opgivenhed overfor tilsyneladende uoverstigelige forhindringer for at fornuften og retfærdighed kan sejre i en kaotisk verden.

Under den sidste store verdenskrise (1939-1945) handlede den tids åndelige arbejde i høj grad om at tydeliggøre det valg menneskeheden den gang stod overfor. I krigens tidligere år troede de fleste, at tyskerne var uovervindelige. Men i takt med at det blev tydeligt for jordens befolkning, hvor grusomt nazisternes tyranni var, og de Allierede betonede de universelle idealer om frihed og retfærdighed, så udkrystalliserede der sig en vilje til at bekæmpe tyranniet, som til sidst ledte til nazitysklands fald.

I dag står vi i en parallel situation. Tyranniet kommer denne gang snigende fra globale finanskræfter, som tvinger individer, lokalsamfund og endog magtfulde nationer ud i et valg mellem pest eller kolera.

Hvordan kan det være, at finanskræfterne evner at spille selv magtfulde nationer ud imod hinanden og underminere demokrati og retfærdighed verden over?

Det skyldes essentielt set, at vi som mennesker er ofre for blændværk og illusioner og vores angst for at konfrontere de kræfter INDE I OS SELV som ubevidst samarbejder med disse tyranniske og manipulerende tendenser i menneskeheden.

Worldstory Festival og Bjergager Solby har som overordnet mål at kaste lys på disse ting, ved at udfordre konventionelle tænkemåder, give os plads til at fortælle de historier og sandheder, som er blevet undertrykt igennem historien og hjælpe hinanden til at finde ind i vores inderste kerne af integritet, mod og eksistentiel sandhed.

Der er mange måder at gøre det på, og derfor ønsker vi, at festivallen bliver en alsidig og mangfoldig begivenhed. Første år (2015) bliver et pionerår, idet rammerne på Bjergager er under opbygning. Men vi håber, at der ud af første års festival vil blive født en erkendelse af den mulighed vi har, hvis vi i fællesskab tør se vores personlige og kollektive skygger i øjnene, og tør stole på det sted inde i os selv, som ved, at skyggerne ingen magt har, med mindre vi giver dem denne magt.

 

 

 

 

 

1 Comment

 1. JustinHeift

  Если Вы занимаетесь продвижением сайтов (блогов)
  или просто устали платить «SEO специалистам»,то Вам это будет интересно.
  В любом случае Вы извлечёте из данной информации-нужную Вам.
  https://offeramazon.ru/2020/09/25/xrumer/

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommende Events

 • Ingen events